Allround betonstaalverwerker bouwplaats

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Vind jij het leuk om lekker met je handen bezig te zijn en zie jij jezelf wel als leidinggevende in de bouw? Dan is de opleiding tot allround betonstaalverwerker wellicht iets voor jou! Tijdens de opleiding tot allround betonstaalverwerker wordt je opgegeleid om betonstaalproducties voor te bereiden en uit te voeren. Je leert alle alle ins- en outs over betonstaalverwerking, logistiek, het productieproces en de planning van een betonstaalproductie. Tot slot leer je een team collega┤s aan te sturen.

Als Allround betonstaalverwerker bereid je een betonstaalproductie voor en voer je die helemaal uit. Natuurlijk doe je dit niet alleen, want je geeft leiding aan een team collega’s en zorgt ervoor dat alles goed verloopt. Als allround betonstaalverweker let je er op dat iedereen zich aan de veiligheidsinstructies houdt.

Richtingen Allround betonstaalverwerker 

Binnen de opleiding tot Allround betonstaalverwerker bestaan er drie verschillende richtingen waar je uit kunt kiezen. Het zijn allemaal afzonderljike opleidingen die na elkaar gevolgd kunnen worden:

-Allround betonstaalverwerker bouwplaats
-Allround betonstaalverwerker buigcentrale
-Allround betonstaalverwerker prefabricage

BBL en BOL

De opleiding tot Allround betonstaalverwerker kun je in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) en de beroepsopleidende leerweg (bol) volgen. Meestal vol je deze opleiding in de bbl. Dit houdt in dat je gemiddeld vier dagen per week bij een bedrijf werkt en de vijfde dag naar school gaat. 

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Wat leer je?

    Je leert tijdens de opleiding Allround betonstaalverwerker bouwplaats hoe staalconstructies moeten worden gemaakt. Die staalconstructies zijn nodig voor stevige en veilige betonconstructies. Je leert welke materialen en machines ervoor nodig zijn om staal te vlechten en te stellen. Je hebt die kennis nodig om zelf opdrachten uit te voeren op bouwplaatsen, maar ook om andere betonstaalverwerkers aan te sturen. Je leert het werk voor te bereiden en te organiseren. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Ceintuurbaan 2
    3840 AK Harderwijk
    E-mail: