Allround DTP-er

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Sector

Ben jij helemaal gek van werken met computers en heb jij interesse in media? Dan is de opleiding tot Allround DTP'er (desktop publishing) wellicht iets voor jou! Tijdens de opleiding tot Allround DTP'er (desktop publishing) leer je zelfstandig diverse grafische en interactieve media-uitingen te creëren. Tijdens de opleiding leer je om met verschillende programma’s (Photoshop, InDesign, Dreamweaver) teksten en foto’s te bewerken. Voor deze opleiding is het van belang dat je zorgvuldig kunt werken, creatief bent en gevoel hebt voor kwaliteit. Daarnaast kun kun je goed samenwerken in een team

Als DTP'er werk je in opdracht van een klant die vertelt jou wat er gemaakt moet worden. Als je je media-uiting hebt opgemaakt, zorg je ervoor dat de opgemaakte brochure gedrukt kan worden of zet je de website online. Denk aan opdrachten als het maken van websites, games, posters, kranten, tijdschriften en nog veel meer.Tijdens de opleiding tot Allround DTP'er volg je lessen op school en doe je beroepspraktijkvorming (BPV) bij een erkend leerbedrijf.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Adres:
    Dierensteinweg 4
    2991 XJ Barendrecht