Applicatie- en mediaontwikkelaar

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Tijdens de MBO-opleiding Applicatie- en mediaontwikkelaar leer je alle aspecten die te maken hebben met de ontwikkeling van applicaties, programma┤s of instrumenten op decomputer. Je leert hoe je applicatieapparatuur kunt testen, ontwerpen,bouwen en onderhouden. Je krijgt vakken als systeemontwerp ensysteemrealisatie. Daarnaast leer je om goed samen te werken omdat je als applicatieontwikkelaar vaak in een teamwerkt.

Als applicatie- en mediaontwikkelaar heb je de kans om computerprogramma’s voor bedrijven zo goed mogelijk te maken. Je ontwikkelt besturingsprogramma┤s, netwerkprogramma┤s, games en allerlei andere interactieve software voor het bedrijf waar je een project voor doet. Je adviseert over automatiseringsmogelijkheden en gebruiksmogelijkheden van verschillende softwarepakketten. Omdat je vaak onder tijdsdruk werkt moet je beschikken over een stevig zenuwstelsel.

BOL/BBL
De opleiding Applicatie- en mediaontwikkelaar kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Adres:
    Romboutslaan 34
    3312 KP Dordrecht