Aviation operations officer

Niveau
Duur
Sector
Meer weten over deze opleiding? Ga naar de website voor meer informatie.
https://mbo-stc.nl/opleidingen/aviation-operations-officer

Tijdens de mbo-opleiding Aviation Operations Officer leer je hoe je vliegplanningen en vliegtuigbeladingsschema┤s opstelt. Je krijgt wiskunde en natuurkunde om te berekenen hoeveel kilo lading eenvliegtuig kan dragen. Ook krijg je les in het lezen van weerkaarten.Bovendien leer je verschillende vreemde talen, omdat je tijdens je werkin contact komt met mensen van over de hele wereld.

Voordat een toestel met passagiers en vracht de lucht in kan, zijn er heel wat voorbereidingen getroffen. Als Aviation Operations Officer speel je daarbij een belangrijke rol. Je bereidt de vlucht voor, maakt het vliegplan en verzorgt de briefing aan de bemanning. Daarin betrek je altijd de route, maar ook de nationale en internationale regels die gelden voor het vervoeren van passagiers en vracht naar de bestemming van de vlucht. Heel belangrijk zijn aan de ene kant de strenge veiligheidseisen van de luchtvaart en aan de andere kant de economische belangen van luchtvaartmaatschappij en expediteur.

BOL/BBL

De mbo-opleiding Aviation Operations Officer kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

 • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
 • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
 • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
 • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
 • Adres:
  Waalhaven Zuidzijde 16
  3088 HH Rotterdam
  Tel: