Coördinator havenoperaties

Niveau
Duur
Sector
Meer weten over deze opleiding? Ga naar de website voor meer informatie.
https://mbo-stc.nl/opleidingen/coordinator-havenoperaties

Op de schepen die dagelijks uit de Nederlandse havens vertrekken worden tonnen goederen vervoerd, naar nationale en internationale bestemmingen. De opslag en het vervoer van deze goederen op de haven ligt in handen van zogenaamde overslagbedrijven. Die bedrijven slaan de goederen op en transporteren ze naar de schepen. Als manager havenoperaties heb je de leiding in zo’n bedrijf. Je controleert laad-, los-, en opslagoperaties en je zorgt ervoor dat er genoeg personeel is. Ook hou je contacten met klanten. Een baan dus voor echte regelaars! En omdat je veel met internationale klanten werkt, moet je ook een aardig mondje Engels en Duits spreken. Tijdens de opleiding leer je alles over goederenstroombeheersing zoals ladingsadministratie, opslag en distributie. Ook leer je hoe je personeel kunt aansturen en motiveren. Bovendien leer je goed te communiceren met klanten in de haven. Daarom krijg je ook Engels en Duits.

BOL/BBL

Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

 • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
 • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
 • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
 • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
 • Wat leer je?

  Je leert hoe terminalprocessen verlopen en hoe je deze kunt plannen en organiseren. Je leert over veiligheid en over het vervoer van gevaarlijke stoffen. In dit beroep heb je veel contact met internationale klanten, de talen Engels en Duits komen dan ook voorbij. Verder is het handig dat je kennis hebt van schepen. Dat leer je ook. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

  Adres:
  Waalhaven zuidzijde 16
  3088 HH Rotterdam
  Tel: