Niveau
Duur
Sector

Is dansen jouw passie? Zou je het liefst van dans je beroep maken? En heb je genoeg talent en doorzettingsvermogen om verder te gaan in dit vak? Doe dan auditie voor de opleiding Dans! Je wordt opgeleid tot breed inzetbare danser, choreograaf en workshopdocent. Na je opleiding kun je aan de slag bij bijvoorbeeld (internationale) dansproducties, festivals, commerciële events en musicals. Als danser of choreograaf ben je meestal eigen baas. Je werkt voor verschillende projecten en opdrachtgevers in de kunst, cultuur en media. Het is belangrijk dat je als danser niet alleen verschillende danstechnieken en choreografische vaardigheden beheerst. Je moet ook weten hoe je een netwerk opbouwt en hoe je zelf opdrachten kunt binnenhalen. Dit leren we je op de opleiding, zodat je later genoeg werk hebt om met dans je geld te verdienen.


De opleiding Dans is een BOL-opleiding. Je krijgt 3 jaar lang theorie- en praktijkles op niveau 4. Je bent elke dag bezig met dans. Zo krijg je les in de volgende vakken op het gebied van dans zoals: Klassiek ballet, Moderne dans, Jazz, Hip-hop, Afro, Streetjazz, Fysiek Theater, Workshoples en Tapdans. Daarnaast krijg je ook vakken als didactiek, blessurepreventie, Nederlands, Engels en rekenen.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL.



Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Aanvullende eisen: Voor deze opleiding kan een school aanvullende eisen stellen op het gebied van creatieve en artistieke aanleg én de technische en fysieke (lichamelijke) geschiktheid.
    Adres:
    Europaboulevard 13
    1079 PC Amsterdam