Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties (Woning en Utiliteit)

Niveau
Duur
Sector

Ben jij een echte Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties Woning en Utiliteit?
De centrale transportbandmotor van een pakketverwerkingsbedrijf staat stil. Het probleem zit in de besturing. Jij en een collega worden opgeroepen om het probleem op te lossen. Jij hebt de besturingsinstallatie ook geïnstalleerd dus je weet wat je kunt verwachten. Er staat druk op want hoe langer de besturing het niet goed doet, hoe minder werk er in de fabriek gedaan kan worden. De naam van de opleiding zegt het al: jij bent eerste monteur. Meer verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Daarom los je het probleem zelfstandig op. Daar ben je voor opgeleid.

Ontwikkel jezelf
De opleiding Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties Woning en Utiliteit duurt 3 jaar. In die periode werk je aan verschillende ‘competenties’. Een competentie is een combinatie van de kennis die je opdoet, de vaardigheden die je leert en je houding. Dat is belangrijk voor je latere baan, maar ook voor jou als persoon. Tijdens de opleiding ga je werken aan deze competenties, je gaat ze ontwikkelen. Dat doe je vooral in de praktijk. Denk dan bijvoorbeeld aan het lezen van werktekeningen, het letten op veiligheid, plannen en organiseren. Maar ook het werken in teamverband en je werk afstemmen met collega’s zijn competenties waar je aan gaat werken.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij deinstelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Adres:
    Tempelhofstraat 80
    1043 EB Amsterdam