Entreeopleiding Algemeen

Niveau
Duur

Je begint met een beroepenoriëntatie op maat bij één van de sectoren Ondernemerschap en Dienstverlening, Zorg en Welzijn, Horeca of Ambacht en Technologie. Weet je nog niet welke richting bij je past? Dan krijg je de tijd om met alle sectoren kennis te maken. Je leert in de eerste lesperiode hoe het is om in een bedrijf te werken en je wordt voorbereid op je stage. Ook krijg je les in rekenen, Nederlands en LB (Loopbaan en Burgerschap). Je hebt een vast lesrooster en leert in een kleinschalige en veilige leeromgeving. Na afronding van de oriëntatie kies je voor één van de uitstroomrichtingen.

Begeleiding
Bij de start van je opleiding krijg je een studieloopbaanbegeleider. Hij of zij houdt je studievoortgang bij, geeft begeleiding bij beroepenoriëntatie en helpt je bij het vinden van een stage- of leerplek. Je studieloopbaanbegeleider is er ook voor je als het even tegenzit en je wel wat nieuwe inspiratie en motivatie kunt gebruiken.

BBL of BOL?
Bij de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) ga je vier dagen werken bij een leerbedrijf of instelling. Je gaat één dag per week naar het ROC. Bij de beroepsopleidende leerweg (BOL) loop je 2 tot 3 dagen per week stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Die stage loop je bij een erkend leerbedrijf/instelling. De rest van de tijd ga je naar school.

Toelatingseisen

Zie per richting.
Adres:
Europaboulevard 13
1079 PC Amsterdam