Manager/bedrijfsleider fastservice

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Tijdens de mbo-opleiding Cateringbeheerder/-manager leer je hoe de catering van een bedrijf of intelling moet runnen. Tijdens de opleiding leer je alles over catering, plannen van werkzaamheden en het aansturen van medewerkers.

Als cateringbeheerder/-manager werk je in opdracht van een cateringorganisatie bij een bedrijf of instelling, bijvoorbeeld een ziekenhuis. Je maakt de planning voor het cateringwerk en je stuurt medewerkers aan. Ook houd je het budget in de gaten en doe je de administratie.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Wat leer je?

    Je leert de ins en outs van fastfoodbedrijven. Dat betekent ook de financiën en de boekhouding. Je leert leidinggeven en management, inkoop en voorraadbeheer. Het werk op de werkvloer leer je met andere ogen bekijken: hoe kan het beter, gastvrijer en sneller? De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Anna Paulownalaan 1
    7800 AD Emmen