Niveau
Duur
Sector

Wil jij een modewinkel runnen? En kun je goed met mensen omgaan? Dan is de opleiding Manager Mode iets voor jou! Als manager mode beheer je een kleine vestiging of filiaal van een modemerk. Jij houdt het overzicht en je weet precies wat er moet gebeuren. Het is belangrijk dat je de winkel aantrekkelijk maakt voor klanten. Jij bent verantwoordelijk voor het succes van jouw vestiging. Dat betekent dat je zelf beslissingen neemt om de omzet te verhogen. Je houdt de goederenvoorraad bij en stuurt je verkopers aan. Je zorgt ervoor dat er een prettige werksfeer is. Als er problemen zijn, los jij ze op.

Tijdens de opleiding leer je alles over mode en ondernemen. Je krijgt bijvoorbeeld vakken als modestyling, modepresentatie en modegeschiedenis. Daarnaast is bedrijfseconomie een belangrijk onderdeel van de opleiding. Denk aan marketing, recht en commercieel en financieel inzicht.

De opleiding werkt veel samen met de Jan des Bouvrie Studio. De bekende Nederlandse interieurontwerpers Jan en Monique de Bouvrie en hun medewerkers geven regelmatig gastlessen. Je maakt ook kennis met vakmensen en bedrijven met wie Jan des Bouvrie samenwerkt. Zo leer je wat de nieuwste ontwikkelingen en trends zijn in de modebranche. 

BOL/BBL

De opleiding Manager Mode is een BOL-opleiding aan het Jan des Bouvrie College. Dit is een kleine school met een mooie binnentuin. Hier krijgen ongeveer 400 studenten les. Doordat de opleiding klein is heb je ook veel persoonlijk contact met andere studenten en docenten.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Adres:
    Europaboulevard 13
    1079 PC Amsterdam