Medewerker voeding en technologie
Altijd al willen werken in de voedingsindustrie? Dan is de opleiding voedingsspecialist perfect voor jou! Als voedingsspecialist streef je naar optimale bereidings- en verpakkingsprocessen.
Kwaliteit, veiligheid en hygiëne zijn kernwoorden in de voedingsindustrie. Tijdens de opleiding Voedingsspecialist leer je over voeding en voedingswaarde, de productie, de behandeling, bereiding en verpakking. Als voedingsspecialist zie je er op toe dat iedereen de richtlijnen van de zorgsystemen kent en toepast. Je bent vaak de teamleider van een groep en dient als klankbord voor je collega's. Je plant, begeleidt, adviseert en controleert. Je zorgt ervoor dat zowel jij als je team optimaal kan functioneren.
Tijdens de opleiding voedingsspecialist worden leren en praktijk gecombineerd.
Toelatingseisen
Wat leer je?
Je leert zelfstandig producten bereiden, verpakken en controleren. Vakken als hygiëne, productbereiding en het bedienen van apparatuur komen voorbij. Ook krijg je les in laboratoriumonderzoek en het berekenen van recepturen. Je leert letten op kwaliteit en hoe je moet handelen als er iets verkeerd gaat. Samenwerken is ook onderdeel van deze opleiding tot medewerker voeding en technologie. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.