Meewerkend horeca ondernemer

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Als manager/ondernemer in de fastfood ben je eigenaar of manager van een snackbar. Bij bedrijven in de fastfoodsector is het belangrijk dat producten snel worden klaargemaakt en geserveerd. Omdat een fastfoodbedrijf meestal niet zoveel medewerkers heeft werk je als manager/ondernemer ook mee met de dagelijkse werkzaamheden. Op de opleiding leer je hoe je een snackbar moet runnen en winstgevend kunt houden.

BOL/BBL

Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Wat leer je?

    Je leert hoe de horeca en horecabedrijven in elkaar zitten. Je doet kennis op van eten en drinken. Je leert hoe je het gasten naar de zin kunt maken. Daarnaast leer je leiding geven aan medewerkers en de financiën te regelen. Ook de inkoop en hygiëne komen voorbij. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Koningin Marialaan 9
    2595GA  's-Gravenhage