Menswear & Tailoring (Flex-opleiding)

Niveau
Duur

Heb jij interesse in het maken van herenmaatkleding en high-endmenswear? Ben je nauwkeurig en heb je een goed ruimtelijk inzicht engevoel voor trends? Dan is dit de opleiding voor jou! 

Je wordtopgeleid tot vakman of vakvrouw in de menswear sector. Professionals uit het vakgebied zijn nauw betrokken bij jouw opleiding. Je leert allesover klassieke technieken die passen in de moderne modetrends. In jetoekomstige beroep staat vakmanschap voorop. Je besteedt dus veelaandacht aan kwaliteit en duurzaamheid. Ook weet je hoe je moet omgaanmet veeleisende klanten, die net als jij een passie hebben voor mooiemaatkleding.

Dit is een flex-opleiding. In principe kun je binnen 1 jaar je diploma voor deze opleiding behalen. Deze opleiding is gerichtop gemotiveerde studenten die in een hoger tempo een mbo-diploma willenhalen, zoals havisten en studenten met een mbo-diploma op niveau 4. Hetis een intensief programma en een passie voor menswear is echt een must Mocht het niet lukken om de opleiding binnen 1 jaar af te ronden danheb je de mogelijkheid om binnen 3 jaar je diploma te behalen.

Flex-opleiding
Dit is een traject binnen dereguliere opleiding. Bij een flex-opleiding wordt rekening gehouden met jouw voorkennis, tempo en motivatie. Het is dus mogelijkom de opleiding versneld af te ronden. Er kunnen aanvullendetoelatingseisen gelden. Kijk hiervoor op de website van deonderwijsinstelling.

BOL/BBL
De flexibele opleiding Menswear & Tailoring is een BOL-opleiding. Jekrijgt theorie- en praktijkles op niveau 4. In deze periode leer jealles over het maken en verkopen van hoogwaardige herenmaatkleding.Daarbij horen ook gastlessen van mensen uit het vakgebied en excursiesnaar het buitenland. Je ontwikkelt nieuwe vaardigheden en je leert wathet betekent om je professioneel op te stellen. We besteden bovendienveel aandacht aan ondernemerschap.

Toelatingseisen

Zie per richting.
Adres:
Arena 301 301
1213 NW Hilversum