Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Als plaatwerker hou je van meten en kun je nauwkeurig werken. Je bewerkt metalen platen met machines. Aan de hand van werktekeningen meet en teken je de platen af. Je bevestigt het gereedschap en de platen in de te gebruiken machines en spant het materiaal op. Ten slotte maak je de machine gereed voor productie en stel je hem goed in.

Tijdens de opleiding leer je werktekeningen lezen en machines en gereedschappen gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn: zetbanken, zaagmachines en lasapparatuur.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma van de entreeopleiding
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Wat leer je?

    Je leert de verschillende metalen kennen in de verschillende diktes. Om daar een vorm in te krijgen leer je technieken als booglassen en buigen. Je leert werken met de verschillende machines en gereedschappen. Ook komt de veiligheid tijdens de opleiding aan de orde. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Voltastraat 33 33
    7903 AA Hoogeveen