Vakexpert voeding en kwaliteit
Manager voeding is een uitstroomrichting binnen de beroepsrichting Voedingsmanagement. Als manager voeding hou je je bezig met de organisatie en aansturing van een afdeling. Zo ben je verantwoordelijk voor het productieproces, begeleid je medewerkers en let je er op dat alles binnen het budget blijft. Tijdens de opleiding leer je onder andere een analyse maken van het productieproces, en leer je zorgen voor een goede kwaliteit van producten. Daarnaast leer je hoe je een goede planning maakt en hoe je medewerkers uitlegt hoe ze hun werk moeten doen.
Toelatingseisen
Wat leer je?
Tijdens deze opleiding leer je over voedingskwaliteit en -veiligheid. Je leert hoe je monsters kunt nemen en hoe je deze kunt analyseren. Je leert werken met apparatuur die je nodig hebt bij die metingen. Je leert dat eisen rond voedselkwaliteit in het hele productieproces gelden, van oogst tot verpakking. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.