Vakexpert voeding en kwaliteit
Als kwaliteitscoördinator voeding controleer en bewaak je de kwaliteit van het voedingsproduct en het proces in bedrijven die voedingsmiddelen produceren. Je zorgt ervoor dat een consument een goed en veilig product ontvangt. Zo zul je monsters nemen van voedingsproducten in verschillende fases van het proces binnen het bedrijf. Deze monsters zul je daarna analyseren. Ook voer je soms kwaliteitscontroles uit en registreer je gegevens. Tijdens de opleiding leer je onder andere de kwaliteit van producten en productieprocessen te controleren en medewerkers te begeleiden en aan te sturen.
Toelatingseisen
Wat leer je?
Tijdens deze opleiding leer je over voedingskwaliteit en -veiligheid. Je leert hoe je monsters kunt nemen en hoe je deze kunt analyseren. Je leert werken met apparatuur die je nodig hebt bij die metingen. Je leert dat eisen rond voedselkwaliteit in het hele productieproces gelden, van oogst tot verpakking. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.