Vakexpert voeding en technologie
Altijd al willen werken in de voedingsindustrie? Dan is de opleiding voedingsspecialist perfect voor jou! Als voedingsspecialist streef je naar optimale bereidings- en verpakkingsprocessen.
Kwaliteit, veiligheid en hygiëne zijn kernwoorden in de voedingsindustrie. Tijdens de opleiding Voedingsspecialist leer je over voeding en voedingswaarde, de productie, de behandeling, bereiding en verpakking. Als voedingsspecialist zie je er op toe dat iedereen de richtlijnen van de zorgsystemen kent en toepast. Je bent vaak de teamleider van een groep en dient als klankbord voor je collega's. Je plant, begeleidt, adviseert en controleert. Je zorgt ervoor dat zowel jij als je team optimaal kan functioneren.
Tijdens de opleiding voedingsspecialist worden leren en praktijk gecombineerd.
Toelatingseisen
Wat leer je?
Tijdens deze opleiding leer je over voedselkwaliteit, levensmiddelenleer en voedselveiligheid. Je leert hoe je kwaliteitsanalyses uitvoert. Je leert werken met apparatuur die je nodig hebt bij die metingen. Je leert dat eisen rond voedselkwaliteit in het hele productieproces gelden, van oogst tot verpakking. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.