Verkoopspecialist (20+)

Niveau
Duur
Sector

Als verkoopspecialist werk je in een winkel. Dat kan een winkel zijn in het midden en klein bedrijf, maar ook in het grootwinkelbedrijf. Je kan in verschillende soorten winkels werken, van kleding tot aan etenstentjes. Je werkt daarnaast zowel in de winkel als in het magazijn. Je doet uitvoerende werkzaamheden, op aanwijzing van de bedrijfsleider. Ook stuur je van tijd tot tijd een groep van medewerkers aan en in je rol als specialist ondersteun je hen. Je houdt de voorraden in de gaten en bestelt nieuwe verkoopwaar als dat nodig is. Je begeleidt je collega’s bij de ontvangst en opslag van de binnenkomende goederen. Je controleert daarbij de koopwaar en zorgt ervoor dat het juist wordt geadministreerd. Aansluitend geef je je collega’s feedback over hun werk en zorg je dat het magazijn goed wordt schoongemaakt en opgeruimd. Een hoop verantwoordelijkheden, maar ook een hoop te leren!


Tijdens de opleiding leer je onder andere het voeren van verkoopgesprekken en klanten adviseren, begeleiden van collega’s bij verkoopactiviteiten, bestellingen plaatsen en goederen ontvangen, afhandelen van klachten, analyseren van verkoopcijfers en samenwerken en overleggen.


BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.


Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Adres:
    Fraijlemaborg 135
    1102 CV Amsterdam zuidoost