Zelfstandig medewerker leisure en hospitality

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Wat houdt je beroep in?
Als medewerker evenementen organisatie & recreatie ben je verantwoordelijk voor de uitvoering en begeleiding van activiteiten en evenementen. Je vermaakt gasten, organiseert activiteiten en maakt reserveringen. Na deze opleiding kun je aan de slag bij vakantieparken, campings, hotels, evenementenbureaus en outdoorbedrijven. Ook in landen als Frankrijk, Spanje en Griekenland kun je met dit diploma terecht.

Je opleiding in het kort
De opleiding evenementen organisatie & recreatie is een actieve en praktijkgestuurde opleiding. Je werkt voor ons eigen evenementenbureau Rivorratie. Het eerste jaar doe je vooral uitvoerend werk. Later voer je levensechte opdrachten uit als een eventmanager, zoals het organiseren van schoolreisjes, bedrijfsfeestjes of sport- en spelopdrachten. Presenteren, samenwerken en zelfstandigheid zijn belangrijke onderdelen van de opleiding. Je volgt lessen sport en spel, economie, Engels en Duits. Daarnaast krijg je les in animatie en entertainment door de animatiecompagnie. Tijdens de studie loop je een aantal stages (BPV).

De volgende kerntaken horen bij de opleiding:
ò uitvoeren front-office activiteiten;
ò organiseren, uitvoeren en begeleiden recreatieve activiteiten en/of evenementen.

Wat heb je in je mars
Je kunt zelfstandig werken, maar ook goed samenwerken. Je bent klantvriendelijk, flexibel en creatief. Daarnaast heb je commercieel inzicht en natuurlijk houd je van organiseren. Kortom, je bent een echte duizendpoot die van uitdaging houdt.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Adres:
    Bachstraat 1
    4003 KZ Tiel