Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Je staat in de keuken van een instelling. Je kookt onder meer maaltijden voor ziekenhuispatiënten en voor bewoners van verzorgingshuizen. Vaak moet je rekening houden met (groepen) mensen die op een speciaal dieet zijn of een voedselallergie hebben.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Wat leer je?

    Je leert gerechten maken en aanpassen op basis van (dieet)wensen van gasten. Je leert creatief en innovatief te koken, zodat je nieuwe gerechten kunt ontwikkelen voor de menukaart. Je leert op de winstgevendheid te letten door ook recepten aan te bieden die de kosten laag houden. Tenslotte leer je taken verdelen en leiding geven aan collega-koks. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Koningin Marialaan 9
    2595GA  's-Gravenhage