Uitvoerend Bakker

Niveau 2

Tijdens de mbo-opleiding Uitvoerend Bakker leer je allerlei soorten brood te bakken. Je leert ook hoe je taarten, gebak en marsepein maakt. Verder leer je de apparatuur en machines te bedienenAls uitvoerend bakker maak je allerlei verschillende soorten brood: wit, volkoren, meergranen, waldkorn, roggebrood en krentenbrood. Je maakt ook andere lekkere dingen: taartjes, koekjes, cakes, gevulde koeken en saucijzenbroodjes. Je werkt volgens een planning. Je houdt de bakkerij en de machines goed schoon. Dat is belangrijk, want je werkt met voedsel.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
- vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg met doorstroomvoorwaarden

Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van de mbo-opleiding Uitvoerend Bakker niveau 2 kun je aan de slag in een ambachtelijke brood- en/of banketbakkerij. Je kunt ook doorleren voor Zelfstandig Werkend Banket- of Broodbakker op mbo-niveau 3.

Duur
Deze opleiding duurt 2-3 jaar.