Zelfstandig Werkend Bakker

Niveau 3

Als Zelfstandig Werkend Bakker maak je allerlei soorten bakkerijproducten. De recepten, de grondstoffen, hoeveelheden en bereidingstijden zijn steeds verschillend. Je bent creatief en kan goed improviseren. Je moet zorgvuldig en hygiënisch kunnen werken en goed kunnen functioneren in teamverband. Het is een voordeel als je flexibel en stressbestendig bent. Je bestelt grondstoffen en maakt een planning voor de dagelijkse werkzaamheden in de bakkerij.

BOL/BBL
De opleiding Zelfstandig Werkend Bakker is beschikbaar als BOL-opleiding of BBL-opleiding. Je krijgt 3 jaar les en praktijk op niveau 3. Tijdens de opleiding kun je kiezen uit drie verschillende richtingen: Broodbakker, Banketbakker en Brood- en Banketbakker.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan een van de volgende eisen voldoen
  • vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
  • diploma verwante beroepsopleiding op niveau 2

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van de opleiding Zelfstandig Werkend Bakker kun je gaan werken bij een ambachtelijk bakkerij, (hotel) patisserie of chocolaterie.