Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

Niveau 3

Vind je het leuk om met je handen te werken, heb je oog voor detail hebben en kan je goed zelfstandig werken? Dan is de opleiding tot Allround interieurbouwer wellicht iets voor jou! Tijdens de opleiding tot Allround interieurbouwer leer je hoe je diverse interieurs kunt bouwen voor winkels, restaurants of kantoren. Daarnaast leer je alles over hout, plaatmaterialen en andere materialen zoals kunststof, glas en metaal die in interieurs verwerkt worden.

Interieurs vind je onder andere in kantoren, winkels, horecagelegenheden en op beurzen. De kerntaken van een interieurbouwer zijn het samenstellen, bewerken, afwerken en plaatsen van interieurs. Bij interieurs gaat het vaak om maatwerk. Als interieurbouwer maak je vaak unieke producten. Bij het uitvoerende werk gebruik je verschillende machines, gereedschappen en materialen. Als interieurbouwer werk je in de productieruimte en op locatie, waarbij je collega’s begeleidt. Zo kan het voorkomen dat je een werkopdracht krijgt welke je samen met het team moet uitvoeren. Jij plant de werkzaamheden, stuurt collega’s aan, begeleidt ze en geeft ze advies.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan een van de volgende eisen voldoen:

òvmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg; Techniek
òovergangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
òdiploma verwante beroepsopleiding op niveau 2 (bijv. Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer)

Heb je wel een vmbo-diploma, maar in een andere sector? Dan kun je onder bepaalde voorwaarden instromen. Vraag dit bij de school van jouw keuze na.

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van de opleiding tot Allround interieurbouwer kun je aan de slag in een interieurbouwbedrijf. Doorleren kan ook, bijvoorbeeld tot Meewerkend leidinggevende, Werkvoorbereider of Ondernemer op mbo niveau 4.