Gespecialiseerd kok

Niveau 4

Ben jij een zelfstandig werkend kok niveau 3? En wil je doorgroeien naar de top? Meld je dan aan voor de Sterklas: de hoogste culinaire opleiding voor jonge koks in Nederland. Alleen de beste studenten worden toegelaten tot deze opleiding. Meesterkoks en de Stichting Ambachtelijke Meesterkoks helpen je om jouw talent nog verder te ontwikkelen. Je leert hier koken op het allerhoogste niveau. Zo kun je straks aan de slag bij de beste restaurants in Nederland en in het buitenland. 

BOL/BBL
De Sterklas is een BBL-opleiding. Je krijgt 2 jaar les en praktijk op niveau 4. Je volgt per jaar ongeveer 40 lessen op school. Op de andere dagen werk je in de beste restaurants van Nederland. Je moet alle onderdelen van het trainingsprogramma volgen. Tijdens je opleiding doe je dus mee aan wedstrijden, workshops en demonstraties. En je krijgt les in de volgende onderdelen: 

 

  • Basisgastronomie: grondstoffen en producten, voedingsgebruik, wijn- en spijscombinaties 
  • Gastronomie koud / warm: bedrijfsvoering en organisatie, administratie en automatisering, productie en distributie, producttechnieken en praktijkintegratie 
  • Gastronomie patisserie: productie en distributie, producttechnieken, praktijkintegratie 

 

Je kunt verschillende workshops volgen om je verder te specialiseren:

  • SVH-leermeester 
  • SVH-H.A.C.C.P voor leidinggevende 
  • SWEN Wijnbrevet 
  • Afdelingsmanager keuken 
  • SVH-Gastronomie 
  • Communicatieve vaardigheden

 

Toelatingseisen

Dit is een specifiek traject binnen de reguliere opleiding. Voor dit specifieke traject gelden toelatingsvoorwaarden. Deze gelden niet voor de reguliere opleidingJe kunt je voor deze opleiding alleen aanmelden via de website www.sterklas.com. Pas als je wordt toegelaten tot de Sterklas schrijf je je in bij het ROC van Amsterdam

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van de opleiding Sterklas kun je gaan werken bij de beste horecazaken in Nederland en buitenland en specialiteitenrestaurants.