Assistent dienstverlening en zorg

Niveau 1

Je leert om personeel in de dienstverlening of zorg te assisteren. Je komt bijvoorbeeld te werken in een restaurant, zorginstelling of kapsalon. Je leert werkruimtes klaar te maken: materialen klaarzetten, opruimen en zorgen voor genoeg zeep en handdoekjes bijvoorbeeld. Je leert te helpen in de bediening, het huishouden te doen en je collega’s te ondersteunen bij hun werk. Ook oefen je hoe je omgaat met klanten. Vriendelijkheid is superbelangrijk in de zorg en dienstverlening!

 

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten aan deze opleiding is het volgende vereist:

  • Je hebt nog geen diploma
  • Je hebt nog geen twee jaar ingeschreven gestaan bij een entreeopleiding
  • Je hebt 16 jaar of ouder

Let op: aan al deze eisen moet worden voldaan. Ben je op 1 augustus van het schooljaar 16 jaar of ouder? Dan mag je in augustus of januari starten met de entreeopleiding. Ben je nog geen 16 jaar op 1 augustus van het schooljaar? Dan kan je pas het volgende schooljaar in augustus starten met de opleiding.

Toekomstmogelijkheden

Na één jaar ben je klaar met deze opleiding en kun je gaan werken. De school heeft veel contacten met bedrijven en denkt met je mee over de baan die je na je opleiding zou kunnen doen. Je kan ook doorstuderen binnen het mbo. Afhankelijk van je studieprestatie en een positief advies van je docenten en studentcoach kun je bijvoorbeeld de opleiding Facilitair Dienstverlener of Gastvrouw/Gastheer gaan doen.

Duur
Deze opleiding duurt 1 jaar.