Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie

Niveau 1

Lijkt het je leuk om in de horeca te werken? Ben je graag praktisch bezig? Houd je ervan met mensen te werken en ben je niet bang je handen uit de mouwen te steken? Dan is de opleiding Assistent Horeca vast iets voor jou!

Tijdens de opleiding leer je alles wat je moet kennen en kunnen om assistent horeca te worden. Op school tijdens de lessen, maar ook in de praktijk leer je veel. Dat betekent bijvoorbeeld dat je leert hoe je schoon en netjes werkt in de keuken of een restaurant. Ook leer je goed communiceren en gastvrij zijn.

BOL/BBL
Deze opleiding volg je in BOL.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten aan deze opleiding is het volgende vereist:

  • Je hebt nog geen diploma
  • Je hebt nog geen twee jaar ingeschreven gestaan bij een entreeopleiding
  • Je hebt 16 jaar of ouder

Let op: aan al deze eisen moeten worden voldaan. Ben je op 1 augustus van het schooljaar 16 jaar of ouder? Dan mag je in augustus of januari starten met de entreeopleiding. Ben je nog geen 16 jaar op 1 augustus van het schooljaar? Dan kan je pas het volgende schooljaar in augustus starten met de opleiding.

Toekomstmogelijkheden

Na één jaar ben je klaar met deze opleiding en kun je gaan werken. De school heeft veel contacten met bedrijven en denkt met je mee over de baan die je na je opleiding zou kunnen doen. Je kan ook doorstuderen binnen het mbo. Afhankelijk van je studieprestatie en een positief advies van je docenten en studentcoach kun je bijvoorbeeld de niveau 2 opleiding Facilitair Dienstverlener of Kok volgen.