Procesoperator B

Niveau 3

Als operator B ben je betrokken bij productiewerk in een fabriekshal. Veel van dit productiewerk is geautomatiseerd en wordt in de gaten gehouden door verschillende medewerkers. Eén daarvan is de operator B. Als operator B controleer je de productieprocessen die net wat ingewikkelder zijn. Je gebruikt daarbij verschillende soorten apparatuur. Hiermee controleer je of een proces goed verloopt en grijp je in als dat nodig is. Je kunt goed zelfstandig beslissingen nemen en geeft instructies aan minder ervaren operators. Vaak werk je in ploegendienst en soms ook in het weekend. De producten waar jij aan werkt, gaan naar plaatsen in heel Nederland en daarbuiten!

Wil je graag verder in het vak van operator? Lijkt het je leuk om zelfstandig ingewikkelde installaties te bedienen? Heb je talent om anderen aan te sturen? Dan is de opleiding Operator B iets voor jou! Als operator B werk je graag samen en kun je goed ergens je aandacht bij houden. Je moet ervoor zorgen dat de productie goed blijft lopen en hebt dus verantwoordelijk werk!

BOL/BBL

Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Diploma vmbo- basisberoepsgerichte leerweg.

Om een bbl-opleiding te volgen moet je een baan hebben bij een erkend leerbedrijf. Leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl . Wanneer je geen baan hebt, moet je dit direct bij de intake melden.

Toekomstmogelijkheden

Met je diploma op zak kun je eventueel doorstromen naar de aansluitende opleiding op niveau 4 (Operator C). Maar je kunt natuurlijk ook full time aan het werk gaan. Je diploma opent deuren bij productiebedrijven in onder meer de levensmiddelen- en de chemische industrie. Verder leren voor een carrière in de techniek is een slimme investering in jezelf! Want wist je al dat de vraag naar goed opgeleide technische mensen al een aantal jaar heel groot is?