Leidinggevende travel en hospitality

Niveau 4

Iets voor mij?
Je gaat graag met de meest uiteenlopende mensen om. Taal en cultuur, vreemde landen en vakantie vind je leuke onderwerpen. Je wilt studeren, je ontplooien, maar wel snel aan de slag. Dan is deze versnelde opleiding iets voor jou. In twee jaar tijd leer je heel veel over klantvriendelijkheid, gastvrijheid, leidinggeven, coördineren, bedrijfsmatig werken en nog veel meer. Je bent niet bang om de handen uit de mouwen te steken. Zowel tijdens je opleiding als later in je werk is het belangrijk om in een snel tempo hard te kunnen werken.

Hoe ziet de opleiding er uit
Met deze versnelde opleiding kun je in slechts twee jaar het diploma Frontofficemanager halen. Je leert hoe je een team kunt leiden en hoe je personeel kunt motiveren en aansturen. Op school krijg je zowel theorie- als praktijklessen. Je kunt wat je hebt geleerd direct in de praktijk oefenen. In het tweede deel van de opleiding ben je vooral bezig met projecten en opdrachten die gericht zijn op leidinggeven.

Je volgt ook een module luchtvaartdienstverlening (steward/stewardess). En zowel Engels als Duits is verplicht. Op die manier kun jij buitenlandse gasten perfect te woord staan of je goed redden wanneer je in het buitenland stage loopt of gaat werken. INHolland verzorgt een speciale hbo-module om je beter voor te bereiden op een eventuele vervolgstudie aan het hbo. Gedurende je opleiding volg je vijf maanden stage.

BOL/BBL
Dit is een BBL-opleiding.

Toelatingseisen

- havo-diploma, met Duits in het profiel
- vmbo-diploma theoretische leerweg met minimaal een 7 voor de vakken Nederlands, Engels en Duits

De opleiding start bij voldoende aanmeldingen.

Toekomstmogelijkheden

Je sluit de opleiding af met een mbo-diploma Frontofficemanager. Als je de module Luchtvaartdienstverlening en de hbo-module met een voldoende hebt afgesloten, ontvang je daarvoor een verklaring.

Met je diploma Frontofficemanager kun je meteen aan de slag bij een hotel, camping of bungalowpark in binnen- of buitenland of bij een ANWB- of VVV-kantoor. Je kunt er ook voor kiezen om verder te studeren aan het hbo.