Medewerker versindustrie

Niveau
Sector

Je leert bijvoorbeeld over het werk in een fabriek die voedsel verwerkt. Je komt erachter hoe de machines werken en hoe je het afval afvoert. En natuurlijk hoe je bijvoorbeeld vlees in stukken snijdt en netjes verpakt voor de supermarkten, horeca-groothandels, enzovoort. Je krijgt ook lessen in hygiënisch werken. En je leert om kritisch te kijken naar de kwaliteit van de producten: is alles nog houdbaar? Is het goed verpakt?

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma van de entreeopleiding
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Wat leer je?

    Je doet productkennis op tijdens je opleiding tot medewerker versindustrie. Je leert hoe je goederen in ontvangst neemt en hoe je ze verwerkt. Omdat je met versproducten werkt, leer je ook te letten op hygiëne en houdbaarheid. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Waar kan ik dit studeren?

    Niveau | Voedsel, natuur en leefomgeving | Urk

    Medewerker versindustrie

    Firda (1), Urk

    Niveau | Voedsel, natuur en leefomgeving | Heerhugowaard

    Operator versindustrie

    SVO vakopleiding food, Heerhugowaard

    Niveau | Voedsel, natuur en leefomgeving | Rijswijk

    Productiemedewerker slachtproces

    SVO vakopleiding food, Rijswijk

    Niveau | Voedsel, natuur en leefomgeving | Hoogvliet Rotterdam

    Medewerker versindustrie

    Technicom B.V., Hoogvliet Rotterdam

    Niveau | Voedsel, natuur en leefomgeving | Zwolle

    Logistiek medewerker versindustrie

    SVO vakopleiding food, Zwolle

    Niveau | Voedsel, natuur en leefomgeving | Houten

    Operator versindustrie

    SVO vakopleiding food, Houten