Medewerker voeding en technologie
Je leert over het bereiden, samenstellen en verpakken van voedingsmiddelen. Dit kan voedsel voor mensen zijn, maar ook voor dieren. Je leert om het recept door te nemen en alle ingrediënten klaar te zetten. Je oefent met de bereiding en het goed verpakken en bewaren. Jij weet als geen ander dat voedselveiligheid en -kwaliteit van groot belang is! Verder leer je hoe je simpele storingen aan de apparatuur kunt verhelpen.
Toelatingseisen
Wat leer je?
Je leert zelfstandig producten bereiden, verpakken en controleren. Vakken als hygiëne, productbereiding en het bedienen van apparatuur komen voorbij. Ook krijg je les in laboratoriumonderzoek en het berekenen van recepturen. Je leert letten op kwaliteit en hoe je moet handelen als er iets verkeerd gaat. Samenwerken is ook onderdeel van deze opleiding tot medewerker voeding en technologie. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.