Ondernemer bakkerij

Niveau
Sector

Je leert over het runnen van een bakkerij. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met het schrijven van een ondernemingsplan. Hierin schrijf je onder andere op wie jouw klanten zijn en hoe je genoeg geld gaat verdienen. Ook leer je om mensen aan te sturen. Natuurlijk leer je ook over de werkzaamheden in de bakkerij. Je oefent met brood en taart bakken en klanten helpen in de winkel. En ook ontdek je hoe je met opdrachtgevers overlegt over een bestelling.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Wat leer je?

    Je leert het bakkersvak tijdens de opleiding ondernemer bakkerij. Je leert een winkel runnen en voortdurend verbeteringen door te voeren. Ondernemersvaardigheden zijn onderdeel van deze opleiding, en daar hoort ook leidinggeven bij. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Waar kan ik dit studeren?

    Niveau | Horeca en bakkerij | Wageningen

    Ondernemer bakkerij

    Rijn IJssel, Wageningen

    Niveau | Horeca en bakkerij | Hoogeveen

    Ondernemer bakkerij

    Alfa-college, Hoogeveen

    Niveau | Horeca en bakkerij | Haarlem

    Manager/ondernemer horeca (schoolroute)

    ROC Nova College, Haarlem

    Niveau | Horeca en bakkerij | Hoofddorp

    Manager/ondernemer horeca (praktijkroute)

    ROC Nova College, Hoofddorp