Vakbekwaam medewerker voeding en technologie
Je leert over de verwerking van voedingsmiddelen en het controleren van het werk. Dit kan voedsel voor mensen zijn, maar ook voor dieren. Je leert om het recept door te nemen en alle ingrediënten klaar te zetten. Je oefent met de bereiding en het goed verpakken en bewaren. Jij weet als geen ander dat voedselveiligheid en -kwaliteit van groot belang is! Bovendien leer je hoe je simpele storingen aan apparatuur kunt verhelpen. Daarnaast leer je de planning te bewaken, het werk te controleren en medewerkers aan te sturen. Jij houdt altijd rekening met de kwaliteit, de veiligheid en het milieu.
Toelatingseisen
Wat leer je?
Tijdens de opleiding tot vakbekwaam medewerker voeding en technologie leer je van alles over voedsel en alle variaties die er zijn. Je leert over de productie ervan, en het hele proces dat er achter zit tot aan je bord. De vakken voedingsleer, levensmiddelentechnologie en kwaliteitskennis, microbiologie, natuurkunde, scheikunde, wiskunde, economie, ondernemen komen allemaal voorbij. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.