Vakexpert voeding en technologie

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Sector

Je leert over de verwerking van voedsel en het bedenken van verbeteringen. Je leert voeding voor mens of dier te bereiden, verpakken en bewaren. Je leert kleine storingen aan de apparatuur op te lossen. En je leert om andere medewerkers aan te sturen en hun werk te controleren. Belangrijk is dat je gaat nadenken over verbeteringen van het proces. Je doet onderzoek naar de werkwijzen en bedenkt bijvoorbeeld manieren om voedselverspilling tegen te gaan of om sneller te werken. Jij wilt het allemaal net even beter hebben!

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Wat leer je?

    Tijdens deze opleiding leer je over voedselkwaliteit, levensmiddelenleer en voedselveiligheid. Je leert hoe je kwaliteitsanalyses uitvoert. Je leert werken met apparatuur die je nodig hebt bij die metingen. Je leert dat eisen rond voedselkwaliteit in het hele productieproces gelden, van oogst tot verpakking. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.