Vakexpert voeding en technologie
Je leert over de verwerking van voedsel en het bedenken van verbeteringen. Je leert voeding voor mens of dier te bereiden, verpakken en bewaren. Je leert kleine storingen aan de apparatuur op te lossen. En je leert om andere medewerkers aan te sturen en hun werk te controleren. Belangrijk is dat je gaat nadenken over verbeteringen van het proces. Je doet onderzoek naar de werkwijzen en bedenkt bijvoorbeeld manieren om voedselverspilling tegen te gaan of om sneller te werken. Jij wilt het allemaal net even beter hebben!
Toelatingseisen
Wat leer je?
Tijdens deze opleiding leer je over voedselkwaliteit, levensmiddelenleer en voedselveiligheid. Je leert hoe je kwaliteitsanalyses uitvoert. Je leert werken met apparatuur die je nodig hebt bij die metingen. Je leert dat eisen rond voedselkwaliteit in het hele productieproces gelden, van oogst tot verpakking. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.