Hogeschool Tio

Hotel- en Eventmanagement

hbo associate degree, voltijd
Hengelo

Welkom in de wereld van tophotels en sterrenrestaurants. En van festivals, sportevenementen en congressen. De opleiding Hotel- en Eventmanagement combineert de klassieke hogere hotelschool met eventmanagement.

Past deze opleiding bij jou?
Ben jij straks manager van het Amstel hotel in Amsterdam of het Hilton in New York? Of expert bij de organisatie van Tomorrowland? Zet de eerste stap met de opleiding Hotel- en Eventmanagement! Hospitality draait om het creëren van beleving. Verplaats je in de gast om een verblijf of event tot een succes te maken en zet je vakkennis en capaciteiten in op het gebied van management, organisatie en e-commerce.

Deze opleiding is door de NVAO geaccrediteerd en is door de Keuzegids Hbo voor het 7e jaar op rij uitgeroepen tot beste particuliere hotelschool van Nederland. Daarnaast krijgt de opleiding in de Nationale Studenten Enquête (NSE) al jaren de hoogste cijfers van alle hotelopleidingen en ook in het Elsevier-onderzoek 'Beste studies' behaalt de opleiding Hotel- en Eventmanagement hoge scores. Op alle vestigingen wordt de opleiding in het Nederlands aangeboden. Niet voor niets is 83% van de alumni (zeer) tevreden over de studie (t.o.v. 66% landelijk). Op de vestigingen Amsterdam en Utrecht kan ook gekozen worden voor de volledig Engelstalige variant.

Wat is een Associate Degree?
Per september 2020 biedt Hogeschool Tio ook Associate degree opleidingen aan! Een Associate degree is een 2-jarige hbo-opleiding, waarbij je na afronding meteen aan de slag kunt in het werkveld. De opleiding biedt vakkennis en vaardigheden die je meteen in de praktijk kunt toepassen. De Associate degree opleidingen zijn in samenwerking met het bedrijfsleven opgezet, vanuit de speciale wens aan personeel met een opleidingsniveau dat ligt tussen mbo4 en hbo-bachelor.

Sector
Economie en Bedrijf

Bekostiging
Niet-Bekostigd

Cluster
Hotelschool

Bindend studieadvies
nee

Extra instroom moment
nee

Bezoekadres
Julianalaan 9
7553 AB HENGELO

Beoordeling hotel- en eventmanagement aan de Hogeschool Tio

Gemiddeld scoort deze opleiding een 8.2
8.4
Sfeer
7.5
Inhoud
7.8
Algemene vaardigheden
-
Wetenschappelijke vaardigheden wo
7.8
Wetenschappelijke vaardigheden hbo
8.0
Voorbereiding beroepsloopbaan
-
Aansluiting beroepspraktijk
7.6
Docenten
7.3
Studiebegeleiding
7.9
Toetsing beoordeling
7.4
Informatievoorziening
7.8
Studierooster
6.9
Studielast
8.7
Groepsgrootte
6.3
Stage en opleiding
7.9
Stage ervaring
7.0
Kwaliteitszorg
7.5
Uitdagend onderwijs
8.2
Internationalisering
-
Contacttijd eerste jaar NSE
-
Eerstejaars vrouw
-
Eerstejaars man
-
Aantal studenten