Van Hall Larenstein locatie Leeuwarden

Voedingsmiddelentechnologie

hbo bachelor, voltijd
Leeuwarden
Kwaliteit en innovatie zijn dus belangrijke begrippen in deze branche. Maar de consument moet het wel lekker vinden! Marktonderzoek, kennis van de productiemogelijkheden, producteigenschappen en gezondheid: allemaal zaken die komen kijken bij het introduceren van nieuwe producten. Met behulp van scheikunde en biologie leer je meer te begrijpen van voedingsmiddelen. Je houdt je bezig met praktische en specialistische zaken: productontwikkeling, kwaliteit, procestechnologie, onderzoek, voeding, gezondheid en consumentengedrag. Jij kunt straks consumenten adviseren of in de industrie je expertise inzetten! Er is genoeg werk aan de winkel, want deze wereldwijde bedrijfstak ontwikkelt zich in hoog tempo. Word jíj de specialist op het gebied van voedingsmiddelen?

Sector
Aarde en Milieu

Bekostiging
Bekostigd

Cluster
Voeding

Bindend studieadvies
ja

Extra instroom moment
nee

Bezoekadres
Agora 1
8934 CJ LEEUWARDEN

Meer informatie

Beoordeling voedingsmiddelentechnologie aan de Van Hall Larenstein locatie Leeuwarden

Gemiddeld scoort deze opleiding een 7.9
8.8
Sfeer
7.4
Inhoud
7.6
Algemene vaardigheden
-
Wetenschappelijke vaardigheden wo
7.9
Wetenschappelijke vaardigheden hbo
7.9
Voorbereiding beroepsloopbaan
-
Aansluiting beroepspraktijk
7.0
Docenten
7.0
Studiebegeleiding
7.4
Toetsing beoordeling
6.5
Informatievoorziening
6.8
Studierooster
7.2
Studielast
7.6
Groepsgrootte
6.6
Stage en opleiding
8.2
Stage ervaring
6.9
Kwaliteitszorg
6.9
Uitdagend onderwijs
6.3
Internationalisering
-
Contacttijd eerste jaar NSE
43.6%
Eerstejaars vrouw
56.4%
Eerstejaars man
211
Aantal studenten
43.6%
211
studenten
totaal
56%