HAS Hogeschool

Voedingsmiddelentechnologie

hbo bachelor, voltijd
's-Hertogenbosch
En hoe voedingsmiddelen worden geproduceerd? Wil je weten welke wereld er achter een etiket zit? Dan is Voedingsmiddelentechnologie je op het lijf geschreven. Tijdens deze veelzijdige opleiding leer je alles over het ontwikkelen en produceren van nieuwe, betere en gezondere voedingsmiddelen of het aanpassen van bestaande. Je leert welke (nieuwe) ingredi├źnten je moet gebruiken en hoe je een product verantwoord en gezond kunt maken. Daarnaast leer je met welke procestechnologie├źn je deze producten kunt maken. Zo krijg je les over de verschillende productie- en conserveringsmethoden, voedselveiligheid en kwaliteit van voedingsmiddelen en wettelijke eisen t.a.v. producten en processen. Ook de relatie tussen grondstoffen en bewerkingsprocessen komt aan bod.

Sector
Aarde en Milieu

Bekostiging
Bekostigd

Cluster
Voeding

Bindend studieadvies
nee

Extra instroom moment
nee

Bezoekadres
Onderwijsboulevard 221
5223 DE DEN BOSCH

Meer informatie

Beoordeling voedingsmiddelentechnologie aan de HAS Hogeschool

Gemiddeld scoort deze opleiding een 8.4
8.8
Sfeer
7.9
Inhoud
7.9
Algemene vaardigheden
-
Wetenschappelijke vaardigheden wo
8.1
Wetenschappelijke vaardigheden hbo
8.4
Voorbereiding beroepsloopbaan
-
Aansluiting beroepspraktijk
7.5
Docenten
7.6
Studiebegeleiding
7.7
Toetsing beoordeling
7.2
Informatievoorziening
6.9
Studierooster
7.2
Studielast
8.1
Groepsgrootte
7.0
Stage en opleiding
8.4
Stage ervaring
7.0
Kwaliteitszorg
7.4
Uitdagend onderwijs
8.1
Internationalisering
-
Contacttijd eerste jaar NSE
52.5%
Eerstejaars vrouw
47.5%
Eerstejaars man
355
Aantal studenten
52.5%
355
studenten
totaal
48%