Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Heb je al een baan in de financiële of fiscale sector? Ben je graag bezig met cijfers, maar vind je het ook leuk om gericht advies te geven? Wil je een overzichtelijke opleiding volgen? Na het afronden van de tweejarige Associate degree Accountancy kun je professionals ondersteunen op het gebied van de financiële en/of fiscale dienstverlening. Als beginnend assistent-accountant ben je werkzaam op de samenstelpraktijk of je werkt als beginnend assistent-controller op een financiële afdeling binnen het midden- en kleinbedrijf. Je stelt jaarrekeningen op, verzorgt belastingaangiftes en denkt mee met je cliënten op het gebied van bedrijfseconomische vraagstukken en de administratieve organisatie. Tijdens deze tweejarige opleiding op hbo-niveau leer je een bijdrage te leveren aan de volgende kerntaken: Het uitvoeren van samenstelwerkzaamheden en het verzorgen van belastingaangiften. Maar ook het meedenken met jouw klanten bij bijvoorbeeld administratieve, fiscale of financiële vraagstukken staat centraal. Je leert kansen en knelpunten herkennen en kunt een oplossingsrichting formuleren en overbrengen. Je ontwikkelt een doortastende, flexibele en kritische houding, je kunt je inleven in jouw klanten en bent integer.

Toelatingseisen

C&M
met (Bedrijfseconomie of Economie of M&O) en (Wiskunde A of Wiskunde B)
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
met Bedrijfseconomie of Economie of M&O
N&T
Volledig toelaatbaar

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 48

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Accountancy
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.3 8.2 0.1
Totaalscore
0    
Toon meer

Adres:
Rochussenstraat 198
3015 EK Rotterdam