Accountancy

Avans Hogeschool

Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
De duale hbo-opleiding Accountancy combineert leren en werken. Vanaf jaar 2 ben je afwisselend periodes op school en aan het werk bij een accountantskantoor, om te leren en ervaring op te doen. Deze duale opleiding leidt je op tot accountant. De hbo Accountancy leert je cijfers van bedrijven te interpreteren waardoor je weet hoe de organisatie er financieel voorstaat. Je adviseert bedrijven bij het nemen van beslissingen. In de opleiding tot accountant leer je de risico's inventariseren van veranderingen in de wereld en de invloed hiervan op een bedrijf. Ook controleer je of bedrijven zich houden aan wetten en regels met betrekking tot de jaarrekening. Als je begint bij de Accountancy opleiding leer je alles over de financiële administratie van een bedrijf. Je toetst of jaarrekeningen kloppen en neemt een kijkje in financiële keukens. Tijdens de hele bachelor Accountancy krijg je persoonlijke feedback op hoe je rapporteert, jezelf presenteert en hoe je samenwerkt. Zo kun je zelfstandig steeds complexere vraagstukken oplossen. Je combineert werk en school en ontvangt salaris voor je werk.

Toelatingseisen

C&M
met (Bedrijfseconomie of Economie of M&O) en (Wiskunde A of Wiskunde B)
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
met Bedrijfseconomie of Economie of M&O
N&T
Volledig toelaatbaar

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 52

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Accountancy
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
7.7 8.1 -0.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.4 7.3 0.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.2 7.4 -0.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7 7 0
Totaalscore
7.4    
Toon meer

Adres:
Hogeschoollaan 1
4818 CR Breda

Deze instellingen hebben ook een open dag

Hogeschool Inholland - Rotterdam

8
jun
(Online) Open avond deeltijd
Locatie:
Tijd: 17:00 - 20:00