Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Arts & Crafts is een 2-jarige hbo-opleiding waarbij concept, ondernemerschap, de ontwikkeling van een eigen signatuur en creativiteit centraal staan. Zit je in de laatste fase van het mbo niveau 4 en wil je meer eigenheid en creativiteit toevoegen aan je technische kwaliteiten? Op deze tweejarige hbo-opleiding kun je je conceptuele, creatieve en industriële vaardigheden verdiepen en uitbreiden. Deze opleiding helpt je een specifieke rol als ontwerper binnen jouw toekomstige werkveld in te nemen en stelt je in staat producten met jouw eigen signatuur te creëren. De ontwikkeling van zelf geformuleerde concepten en je eigen handschrift, de techniek, het materiaal en een maatschappijgerichte denkwijze staan bij Arts & Crafts centraal. Arts & Crafts richt zich op de verdere ontwikkeling van jouw conceptuele en ontwerpende vaardigheden, een onderscheidende signatuur en ondernemende houding. In twee jaar word je opgeleid tot vormgever in één van de volgende studierichtingen: Mode, Product, Interieur, Packaging, Sieraad of Lifestyle.

Toelatingseisen

Artistieke aanleg die blijkt uit: beeldend vermogen, werken vanuit waarneming en vanuit fantasie; gevoel voor kleur, vorm en materiaal; oorspronkelijkheid en eigenzinnigheid

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 48

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Arts & Crafts
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.7 8.7 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.9 7.9 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.3 7.3 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
8.1 8.1 0
Totaalscore
7.8    
Toon meer

Adres:
Rochussenstraat 198
3015 EK Rotterdam