Bestuurskunde/Overheidsmanagement

Avans Hogeschool

Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
De deeltijdopleiding Bestuurskunde / Overheidsmanagement is gericht op management bij overheidsorganisaties. Je gaat aan de slag met complexe en minder complexe maatschappelijke vraagstukken. Tijdens de hbo-opleiding Bestuurskunde / Overheidsmanagement leer je maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Ook ben je continu bezig met het ontwikkelen, uitvoeren, bijstellen en evalueren van beleid. De vraagstukken kunnen groot en complex zijn of dichter bij huis liggen. Je volgt vakken als organisatiekunde, beleidskunde, economie en recht. Je leert over beleid en hoe je een politieke maatregel inleidt. Kortom: ga je Bestuurskunde studeren, dan ontwikkel je je tot allround beleidsmedewerker. Bestuurskunde is een brede vierjarige opleiding gericht op management bij de overheid. Je leert hoe het openbaar bestuur is ingericht. Hoe je maatschappelijke vraagstukken analyseert, informatie ordent en rapporteert. En je werkt aan competenties als samenwerken, onderzoeken en presenteren. Je leert hoe je overwogen beslissingen neemt en adviseert. Je doet veel praktijkopdrachten en ontwerpt en evalueert beleid voor opdrachtgevers. De deeltijdopleiding Bestuurskunde / Overheidsmanagement is interessant als je werkt bij de (semi-)overheid in een adviesfunctie. Je vindt alle aspecten van beleid ontwikkelen en uitvoeren interessant en wilt daar een belangrijke rol in spelen.

Toelatingseisen

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 24
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 52

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Bestuurskunde/Overheidsmanagement
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
7.1 7.7 -0.6
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
6.9 7.2 -0.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
6.9 7.4 -0.5
Totaalscore
7.3    
Toon meer

Adres:
Onderwijsboulevard 215
5223 DE Den Bosch