Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Kijk jij veel naar gebouwen als je door een stad loopt? Vind je oude kerken, fabrieken en scholen fascinerend? Wil jij die gebouwen omtoveren naar duurzame woonruimtes? Je leert het bij HAN Bouwkunde! Je gaat meteen praktisch aan de slag. In het 1e jaar bedenk je met een groepje een duurzame en demontabele strandtent. En er staat een rijtjeshuis op het programma. De thema's van het 2e semester zijn al complexer: je denkt na over de nieuwe bestemming van een bestaand gebouw. Je rondt je 1e jaar af met het zelfstandig ontwerpen en construeren van misschien wel je eigen toekomstige woning.Met havo of vwo als achtergrond doe je in het 2e jaar eerst 2 stages van 10 weken. Met de juiste mbo-4 opleiding word je hiervan vrijgesteld. Daarna ga je aan de slag met het ontwerpen en construeren van een gebouw en met het verduurzamen van een bestaande woonwijk. Je komt hierbij in contact met wijkbewoners!Aan het eind van het 2e jaar kies je een afstudeerrichting:* Architectuur* Bouwtechniek* ConstructieIn het 3e jaar werk je een half jaar aan een echt project van een gebiedsontwikkelaar. Elk bouwteam bestaat uit studenten uit 1 van de specialisaties. Ieder doet zijn deel. Daarna doe je een bouwkundige stage van een half jaar. Dat kan in het buitenland.In het 4e jaar doe je eerst een minor: een verdiepend of verbredend keuzedeel. In het laatste halfjaar studeer je af. Ook dit kan in het buite

Toelatingseisen

C&M
Niet toelaatbaar
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar
C&M
Niet toelaatbaar
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 45

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Bouwkunde
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.3 8.1 0.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.3 7.2 0.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.5 7.5 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.7 7.4 0.3
Totaalscore
7.4    
Toon meer

Adres:
Ruitenberglaan 31
6826 CC Arnhem