Business IT & Management

Hogeschool Rotterdam

Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Wil jij waarde toevoegen aan organisaties en innovatie aanjagen? In de opleiding Business IT & Management leer je IT in te zetten als middel om bedrijfsprocessen, diensten, producten en businessmodellen te optimaliseren en daarmee bij te dragen aan een duurzame wereld. Je krijgt het onderwijs aangeboden in thema’s rondom het concept van ´case based teaching´. Hierbij zijn de volgende leerlijnen te herkennen: Bedrijfskunde, IT, Professionele en Persoonlijke Vaardigheden. Tot de thema’s van Bedrijfskunde behoren diverse managementmodellen, omgevingsanalyses, kwaliteitsmanagement en verandermanagement. In de IT-leerlijn ga je praktisch aan de slag met het bouwen van websites, informatiestructuren, datamodelleren, projectmanagement en het realiseren van een lowcode applicatie. Als laatste werk je bij Professionele en Persoonlijke vaardigheden aan je professionele identiteit; van presenteren en notuleren tot aan online en offline presence en het opstellen van een adviesrapport. Vanaf het tweede jaar ga je dieper in op de theorie en ga je nóg meer in de praktijk werken. Je krijgt het onderwijs aangeboden rondom thema’s als Application Life Cycle Management, (IT) Financials, Project & Procesmanagement, Business Continuity Management, Consultancy en Data. In het derde semester ga je twintig weken stage lopen bij een organisatie naar keuze. Dit mag zelfs al in het buitenland.

Toelatingseisen

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 48

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Business IT & Management
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
7.5 8.1 -0.6
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.2 7.2 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.4 7.3 0.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
6.7 6.9 -0.2
Totaalscore
7.2    
Toon meer

Adres:
Rochussenstraat 198
3015 EK Rotterdam