Creative Media and Game Technologies

Hogeschool Rotterdam

Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Wordt jouw aandacht gegrepen door coderen, nieuwe digitale producten en technologieën? Vind je eigenlijk alles wat met het internet verbonden is super interessant? Kom dan studeren bij CMGT. Van web, mobile en games tot Internet of Things. Tijdens de opleiding Creative Media and Game Technologies (CMGT) ga je ontwerpen en ontwikkelen. Een technische én creatieve studie want als je die twee werelden combineert, ontstaan er nieuwe producten waar anderen alleen maar van kunnen dromen. Tijdens de opleiding ga je uitdagingen aan die creativiteit en een kritische blik van je vragen. In het eerste jaar krijg je direct toegang tot alle kennis en middelen die je nodig hebt: je duikt in verschillende programmeertalen zoals Javascript en oefent met allerlei brainstormtechnieken. Je gaat actief op onderzoek uit in de stad en we zetten je aan het denken over technologie met onderwerpen als singularity, maar ook privacy en ethiek. Je legt de lat hoog: je ontwikkelt jezelf tot een goede developer, je houdt trends nauwlettend in de gaten en bent in staat om interessante nieuwe technologieën te herkennen én in te zetten. Gaandeweg de studie kies je steeds meer een richting die je goed past. Je krijgt genoeg vrijheid en eigen verantwoordelijkheid want het is jouw studie en in het bedrijfsleven wordt die zelfstandigheid gewaardeerd.

Toelatingseisen

C&M
met Wiskunde A of Wiskunde B
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar
Voldoende aanleg en geschiktheid.

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 48

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Creative Media and Game Technologies
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.6 8.7 -0.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.8 7.8 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.6 7.9 -0.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.5 7.9 -0.4
Totaalscore
7.7    
Toon meer

Adres:
Rochussenstraat 198
3015 EK Rotterdam

Deze instellingen hebben ook een open dag

Breda University of Applied Sciences - Breda

Open avond
Locatie:
Tijd: 18:00 - 21:00

HKU - Utrecht

26
nov
Open dag HKU
Locatie:
Tijd: -