Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Draag je de agrarische sector een warm hart toe? Wil je graag een bijdrage leveren aan ontwikkeling van deze sector die volop in beweging is? Dan is de hbo-opleiding Veehouderij echt iets voor jou! Deze toegepaste opleiding richt zich op het bedrijfsmatig houden van dieren voor productie. Zowel de biologische, technische als bedrijfskundige aspecten van de veehouderij komen aan bod. Zo leer je van alles over voeding en fokkerij, diergezondheid en welzijn, bodem, plant, techniek, bedrijfskunde en marketing. Geen stampwerk uit boeken, maar praktijk- en vakgericht: je verzamelt en verwerkt kennis en past je inzichten toe. Je gaat projectmatig aan de slag of je werkt vaak samen met je medestudenten. Grote aandacht is er voor de drie P’s: People (sociale omgeving), Planet (ecologie) en Profit (economie). Je leert de balans zoeken – en vinden – tussen die drie. Want hoe meer evenwicht, hoe duurzamer je onderneming. Na de opleiding kun je in tal van sectoren aan de slag: - rundvee-, - geiten-, - pluimvee-, - varkenshouderij. Mogelijke functies: zelfstandig ondernemer, commercieel adviseur, voeding, techniek, automatisering, gezondheid, voortplanting en/of welzijn. Of een (beleids-)functie bij overheden of controlerende instanties op het gebied van milieu, dierwelzijn of communicatie. De opleiding Veehouderij is een richting van de opleiding Dier- en Veehouderij.

Toelatingseisen

C&M
Niet toelaatbaar
E&M
met Scheikunde
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar
C&M
Niet toelaatbaar
E&M
met Scheikunde
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 40

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Dier- en Veehouderij
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.6 8.7 -0.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.4 7.6 -0.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
8 7.7 0.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.5 7.7 -0.2
Totaalscore
7.6    
Toon meer

Adres:
Onderwijsboulevard 221
5223 DE Den Bosch