Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector

Energie is de actualiteit én de toekomst. Met dit diploma is jouw werkzekerheid dan ook gegarandeerd. Je gaat op zoek naar creatieve oplossingen om slimmer om te gaan met energie in onze werk- en leefwereld. Hiervoor vind jij blindelings je weg in techniek en technologie. Dankzij de vele praktijkervaring uit je opleiding ben je onmiddellijk inzetbaar als energiespecialist.

IETS VOOR JOU?

Als geen ander begrijp je dat we nu en niet morgen pas duurzaam met energie moeten omgaan. Je wil dan ook mee op zoek gaan naar manieren om energie efficiënter op te wekken, te gebruiken en transporteren. Als energie-expert help je bedrijven straks groener maken. Niet met je dromen, maar met de gespecialiseerde kennis en praktische vaardigheden die je tijdens de opleiding aanleert.

WAT LEER JE?

  • Je leert alles over energie en het beheer ervan: opwekking, transport en verbruik.
  • Innovaties in energieproductie, hernieuwbare energie en slimme energienetten.
  • Big-data-verwerking en smart energy management worden een van je troeven
  • Doe-richting: je leert werken in de labo's met echte installaties en energiemanagementsoftware.
  • Persoonlijke en projectmatige vaardigheden: plannen, samenwerken en presenteren.

WIE WORD JE?

Met deze opleiding kies je volop voor de toekomst. Duurzaam met energie omgaan is een van de belangrijkste uitdagingen in onze samenleving. De energiesector groeit volop en is steeds op zoek naar specialisten met kennis van hernieuwbare energietechnieken. Je kan als energiemanager of technieker aan de slag bij een bedrijf om je steentje bij te dragen aan een slim energiebeleid. Je ziet namelijk het volledige plaatje en dankzij je technische kennis kan je pijnpunten opspeuren, analyses uitvoeren en oplossingen aanbrengen. Om zeker te zijn van je ideeën voer je gerichte metingen uit en ontferm je je over big-data-analyses.

Toelatingseisen

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Energiemanagement
Landelijke gemiddelde Verschil
Totaalscore
0    
Toon meer

Adres:
Ellermanstraat 33
2060 Antwerpen