Engineering

HZ University of Applied Sciences

Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Alles om je heen is ontwikkeld dankzij Engineering. Ontwerp jij straks toepassingen of apparaten voor thuis, de zorg of de industrie die het leven en werken makkelijker maken? Als je kiest voor Engineering aan de HZ begin je in het eerste leerjaar met een brede introductie in de wereld van Engineering. Je maakt onder meer kennis met ontwerpmethoden, productinnovaties en systeemengineering. De cursussen en hun thema’s in jaar één zijn verbonden aan de vier afstudeerrichtingen: Commercial Engineering, Product Engineering, Energy & Process Engineering en Mechatronic Engineering. Zo maak je kennis met alle disciplines waardoor je breed wordt opgeleid en na je opleiding kunt samenwerken met professionals uit alle domeinen. Daarnaast heb je in jaar één de tijd om te ontdekken welke specialisatie het beste bij je past voordat je een richting kiest waarin je je wilt verdiepen. Na je opleiding kun je technologie, ontwerp en innovatie zodanig met elkaar combineren, dat je voor jouw doelgroep een gewenst product of industrieel proces weet te realiseren. Dankzij jouw brede achtergrond én jouw specialistische kennis zien werkgevers je graag komen!

Toelatingseisen

C&M
Niet toelaatbaar
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar
C&M
Niet toelaatbaar
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 45

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Engineering
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.6 8.2 0.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.5 7.1 0.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
8.1 7 1.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.4 6.6 0.8
Totaalscore
7.2    
Toon meer

Adres:
Edisonweg 4
4382 NW Vlissingen