Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector

Een ergotherapeut helpt mensen om vlotter te functioneren in hun dagelijkse leven. In de opleiding Ergotherapie leer je hoe je met kleine, creatieve ingrepen een groot verschil maakt voor personen met een lichamelijke of psychosocialebeperking, kinderen met leermoeilijkheden of ouderen.

IETS VOOR JOU?

Ergotherapie is een echte doe-richting voor creatievelingen. Kan je out-of-the-box denken en handelen? Ben je sociaal en help je graag anderen? Werkt je enthousiasme aanstekelijk? Schrik je er niet van om initiatief te nemen? Leer je graag bij? Dan is deze opleiding je op het lijf geschreven.

WAT LEER JE?

  • Therapeutische kennis en methodieken om mensen hun hindernissen te leren overwinnen in hun woon-, werk- en vrijetijdscontext.
  • Brede theoretische basis zoals psychologie, anatomie, wetenschappelijk redeneren en pathologie.
  • Praktijk en theorie gaan hand in hand: uitdagende cases, werkveldervaring en stages vanaf het eerste jaar
  • Communicatieve vaardigheden: teamwork is later erg belangrijk en je leert duidelijk communiceren met patiënten en hun familie
  • Internationale focus doorheen het hele traject

WIE WORD JE?

We stomen je klaar voor de uitdagende job van ergotherapeut. Je luistert naar patiënten en zet hun hulpvraag om in praktische oplossingen. Je kan onmiddellijk aan de slag in ziekenhuizen, scholen, woon- en zorgcentra, psychiatrische instellingen en revalidatiecentra of als zelfstandig ergotherapeut. In je beroep maak je altijd deel uit van een team ergotherapeuten of zal je nauw samenwerken met psychologen, maatschappelijk werkers, verpleegkundigen en artsen.

Toelatingseisen

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Ergotherapie
Landelijke gemiddelde Verschil
Totaalscore
0    
Toon meer

Adres:
Noorderplaats 2
2000 Antwerpen