Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Wil je de globale wateruitdagingen induiken en duurzame oplossingen vinden? Water is één van de belangrijkste en meest fascinerende natuurlijke hulpbronnen van de aarde. We kunnen gewoon niet zonder. Veilig en schoon water wordt echter steeds schaarser en conflicten over water nemen toe. Dus hoe zorgen we ervoor dat er genoeg water beschikbaar is voor iedereen? Kunnen we zorgen voor water van goede kwaliteit voor landbouw, ecosystemen en mensen? En hoe kunnen we de impact van extreme overstromingen in dichtbevolkte stedelijke gebieden minimaliseren? Overal zijn hydrologen nodig. Nederland staat internationaal bekend om zijn expertise op het gebied van waterbeheer. Dus waar kan je beter hydrologie studeren dan in Amsterdam? In onze Master onderzoek je internationale uitdagingen en processen met betrekking tot water vanuit een systeemperspectief. De master werkt interdisciplinair en heeft een persoonlijke stijl van lesgeven en een hands-on, real-world benadering. Tijdens het programma doe je vaardigheden op, waaronder modellering en veldwerk, die het mogelijk maken de processen die de watercyclus aansturen te begrijpen en je in staat stellen om risico's met betrekking tot waterkwantiteit (zoals overstromingen en droogtes) en waterkwaliteit (zoals vervuiling) aan te pakken.

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Hydrology
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.3 8.3 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
8 8 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.1 7.1 0
Totaalscore
8.2    
Toon meer

Adres:
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam