Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Een designtas van plastic zwerfafval. Een rolstoel die geen moddersporen maakt. Mooier, leuker en makkelijker! Ben je technisch en creatief? Dan is Industrieel Product Ontwerpen iets voor jou! In het 1e jaar krijg je een goed beeld van het vakgebied. Je leert duurzaam ontwerpen en vormgeven. En je maakt kennis met ontwerpmethodieken, productietechnieken en materiaaltechnologie. Je past je kennis gelijk toe. Je doet een project met studenten van een andere opleiding. In je 2e jaar ga je je blik verruimen en verdiepen. In projectopdrachten leer je alles om straks aan de slag te kunnen. Je doet bedrijfsstages en toegepast onderzoek. Het 3e jaar is leren en doen. Je krijgt nieuwe vakken en projecten en je gaat in een stage een kijkje achter de schermen nemen. Je stage is niet alleen leren door te doen, het is ook ontdekken wat er bij jou past. En dit kan natuurlijk ook in het buitenland. Het 4e jaar begint met de minor. Je geeft je opleiding hiermee een eigen accent. Er is heel veel keuze. Van Lightweight Structural Vehicle Design tot een minor Ondernemen. Tijdens het laatste halfjaar doe je een afstudeerstage. Bij een kleine onderneming, of bij een grote multinational? Het is aan jou! Je werkt veel samen met studenten van andere opleidingen, maar in het 3e of 4e jaar ga je ook een individuele uitdaging aan: het Vrije Project. Alles kan: jij kiest waar je voor gaat!

Toelatingseisen

C&M
Niet toelaatbaar
E&M
met Natuurkunde
N&G
met Natuurkunde of Natuur, leven en technologie of Onderzoek en ontwerpen
N&T
Volledig toelaatbaar
C&M
Niet toelaatbaar
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 45

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Industrieel Product Ontwerpen
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.8 8.6 0.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.4 7.4 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.3 7.7 -0.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.6 7.7 -0.1
Totaalscore
7.5    
Toon meer

Adres:
Ruitenberglaan 31
6826 CC Arnhem