Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
De tweejarige hbo-opleiding Interieurvormgever AD leidt je op tot een ruimtelijk ontwerper gespecialiseerd in sfeer en beleving van binnenruimtes. De Associated degree is een zelfstandige opleiding tussen mbo-niveau 4 en de bachelor Interieurarchitectuur in. In het kort: * Tweejarige hbo-opleiding interieurvormgeving * Verdieping van de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan tijdens je mbo-opleiding in een creatief vakgebied * Focus op sfeer en beleving van een ruimte * Veel aandacht voor het ambacht, voor experimenteren met materiaal, licht, proportie en voor het ontwikkelen van verhalende concepten * Nadruk op het ontwikkelen van je identiteit en eigenheid als ontwerper door middel van maken, onderzoeken en experimenteren * Voortdurende wisselwerking tussen denken en doen. Concept en ambacht vullen elkaar aan. Na je afstuderen ben je een praktisch ingestelde hbo-opgeleide interieurvormgever, die zijn ontwerpen en adviezen goed kan onderbouwen. Je kunt goed samenwerken, bent nieuwsgierig naar wat je opdrachtgever nodig heeft en volgt nieuwe trends op de voet. Met deze vaardigheden kun je gaan werken als interieurontwerper bij een bureau of organisatie, je eigen ontwerpstudio starten of doorstuderen. Kijk voor meer informatie op: https://www.artez.nl/opleidingen/interieurvormgever.

Toelatingseisen

Artistieke aanleg die blijkt uit: beeldend vermogen, werken vanuit waarneming en vanuit fantasie; gevoel voor kleur, vorm en materiaal; oorspronkelijkheid en eigenzinnigheid

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 45

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Interieurvormgever
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.2 8.2 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7 7 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
8 8 0
Totaalscore
7.3    
Toon meer

Adres:
Rhijnvis Feithlaan 50
8021 AM Zwolle